Folkemakten blogger

Folkemakten blogger

253 stemmer!

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 15 sep., 2015 15:09:04
Vi har ca. fått like mange stemmer som antallet personer vi har snakket med. Ettersom vi ikke lover noe, så må vi forklare -svare på spørsmål - bli forstått. Og det tar tid. BT lovet et leserinnlegg, men det fikk vi ikke likevel. BA nevnte ikke Folkemakten. Det var synd.

"Kandulove" handlet om folk som trodde på politikerne stilte spørsmål om saker, så der falt vi mellom to stoler. Stakkars! De forsto sikkert ikke mye av svarene mine. Men vi fikk være med i "Bergenseren" i korte setninger og et par andre steder. Et par skolevalg fikk vi også være med på, selv om stemmesedlene våre ikke lå der...fikk vi informert. Sådd et frø! Fornøyd? Nei! Over 500 stemmer hadde vært ok, for da hadde vi sluppet å samle inn 500 underskrifter neste gang. Samtidig så får vi gjøre valgjobben i samme slengen neste gang! ;) Takk for følge!

 • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post51

Godt valg!

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 12 sep., 2015 20:01:49
Mer skal jeg ikke si!;) Tror jeg har snakket nok for en periode - i beste hensikt!

 • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post50

Dett var dett!

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 11 sep., 2015 13:58:18
Nå er valget like rundt hjørnet. De fleste har visst stemt. Folkemakten har gjort et ærlig forsøk på å informere folk. Men BA har ikke sluppet oss til og BT lot oss få være med på kandulove. Takk for det! Kanskje sa BT at vi skulle få inn et innlegg på 600 tegn før valget, så vi får se.
Det verste med dette valget er at jeg bare kan si en brøkdel av hva jeg vet. For ellers må jeg i retten mm. Folk kontakter meg hele tiden. Forteller.

Jeg vet at enkelte parti og politikere støtter opp under et nytt system nå fordi systemet vi har er i ferd med å bli avslørt. Men de har jo annen politikk også, så om de innhenter stemmer på det - kan de lett bytte bort denne viktige saken mot egne posisjoner. Derfor har ikke Folkemakten mer enn en sak; et nytt og borgervennlig politiske system!

Og vi kommer aldri å klare å få inn en representant, selv om nok folk stemmer på oss. For dette valgfusket som få aviser vil skrive om regulerer stemmene. Men dette snakker ikke Folkemakten noe om, for det blir for mye for mange å forstå. Samtidig vil vi på et tidspunkt måtte få inn en, fordi målinger viser at byråkratene ikke kan kaste for mange av stemmene våre. FOL har en gammel måte å avsløre valgfusk. Den samme som Venstre bruker og røpet meg. Etter valget skal vi gi oppskriften til alle partier - for de trenger den! :)

Ha en riktig god helg!
Siv Gørbitz • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post49

Folkemakten gjør et ærlig forsøk!

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 08 sep., 2015 15:04:01
Og gu`kor mange mennesker som forlanger lovnader fremdeles. De vil bli lovet noe. Om det lar seg holde betyr ikke så mye. Folk er ikke informerte. De vet ikke hvordan systemet fungerer. Mange vet ikke engang hvordan de stemmer. Og langt mindre hva de stemmer på - og et par stykker vet ikke hvorfor de skal stemme i det hele tatt. Det å snakke med folk - er ganske deprimerende. De mangler kunnskap - om samfunnet - om systemet.
Jeg har også registrert at altfor mange mennesker er "syke" og medisinerte. Angsten skinner lang vei og kroppsbevegelsene viser at de ikke har det så godt. En annen gruppe er sint! Rasende på systemet - på politikerne - på løgnen.

Takke seg til at valget er over på mandag og jeg kan fritt velge hvem jeg skal bruke tid på å snakke med. Haha! Tungt å snakke med folk som er på et annet level. Kanskje usympatisk sagt, men sånn er det.

Krysser fingrene for at budskapet vårt har nådd en del borgere! • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post48

Skuespillet- Valget 2015

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 06 sep., 2015 10:32:37
Jeg er avslappet til det hele! "Kundene" våre er overalt rundt meg -uten å vite at Folkemakten finnes. De er lei av det råtne systemet i Bergen. Kanskje stanser jeg dem -kanskje ikke. De er så mange. En og en....Det tar tid. Vestkanten var en magnet for FOL. Folk er rasende på det politiske systemet og politikerne. Jeg tror at innen 8 år, så får vi et borgeropprør i byen. Folk ser stemmeseddelen og kjefter! Forakten er til å kjenne på. Enig med dem. De føler seg ikke lurt - de ser de er lurt. Og da kommer sinnet!

De andre partiene prøver å snakke om et nytt system. De prøver å innhente stemmer på det. Luringene. De har jo annen politikk også - andre lovnader, som sprekker som såpebobler etter valgdagen. 8 dager igjen. Jeg har roen. Velvitende om at FOL har rett og det tar tid å nå ut til folk som vet det! ;) • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post47

Stengte valgboden i går!

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 01 sep., 2015 20:42:06
Slutt på Torgalmenningen. Jeg var der før ni om morgningen og holdt ut til etter fem-seks...Men jeg har store smerter i skulderen etter operasjonen og lunten min er litt kortere enn normalt, så når de sprengte fire ganger i går og boret i timevis slik at det ikke gikk an å snakke med folk verken ved boden eller på telefonen, ringte jeg Grønn etat. De sa at dette skulle pågå i 6 uker. HVA?

Og når internettforbindelsen nærmest var fraværende, ja, da sa jeg opp boden. Hun i boden ved siden av meg sa at hun holdt max ut i to timer. De andre bodene hadde flere folk som gikk på skift, så da kan en stå der og skrike i en begrenset periode med fingrene i ørene!;)

Men Magali som leverte inn nøklene for oss i dag, sa at de hadde fått stoppet støyen? Merkelig! Jaja. Vi har revet ned en stilig pyntet bod, så gjort er gjort! Vi skal på sentrene! ;)

 • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post46

Belite deg Trude!

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 29 aug., 2015 08:46:46

Jeg har sansen for fargeklatter som Trude, men ingen sans for løgnen.

Jeg leser i BT i dag:

Politiets gransking av ordfører Trude Drevland (H) ble stengt ned samme dag som den ble igangsatt. Verken gratisreisene eller lobbyinnsatsen for cruiserederen er blitt etterforsket. Flere juseksperter reagerer.

Klart de reagerer! Er hele systemet gjennomkorrupt?

 • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post45

En uke i boden...

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 28 aug., 2015 18:34:10

Dagens i boden: Elever kommer til Folkemaktboden på Torgalmenningen. Skolearbeid:
- "Hvorfor svarer dere nei på alle spørsmål på "kandulove" og ikke skal mene noe om noe og ikke engang ha en politikk og ( 14 åringen som representerte skolegjengen bak seg- sukket) .... så går alle de voksne fra både Høye og Ap - som vi snakker med - til DERE!!!??? 😜😀😀


Herlig å høre! Tenk om det var så vell!?;) • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post44

En uke i boden...

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 28 aug., 2015 18:34:09

Dagens i boden: Elever kommer til Folkemaktboden på Torgalmenningen. Skolearbeid:
- "Hvorfor svarer dere nei på alle spørsmål på "kandulove" og ikke skal mene noe om noe og ikke engang ha en politikk og ( 14 åringen som representerte skolegjengen bak seg- sukket) .... så går alle de voksne fra både Høye og Ap - som vi snakker med - til DERE!!!??? 😜😀😀


Herlig å høre! Tenk om det var så vell!?;) • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post43

Hacket på min nye datamskin!

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 27 aug., 2015 21:43:47
Men jeg har to! ;) Vittig dag i boden! Enda en byråkrat på besøk. Han hadde snakket med fire av sine venner og ville hente stemmesedler og program hos oss. Vi ruller sakte. Traff tannlegen og konen hans. De fant ikke andre alternativer enn FOL. Knall! Regnet masse i dag. Trond, Kariann, Magali og jeg var i boden. Magnhild var på Årstad videregående skole. Fikk 2 minutter. Ok. Vi fikk da være med. På flere andre skoler fikk vi ikke være. Merkelig egentlig i et demokrati. En fra den andre boden deler ut våre brosjyrer pga hun skal over til oss, men må ta sine vakter. Jeg liker ikke det. Liker ikke sånt. Men forstår det. Jeg reagerer på lurerier -fusk. Har sagt fra. Det er nok sirkus som det er. ;)

 • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post42

Onsdag 26 august 2015

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 26 aug., 2015 17:21:39
Stadig flere hører om oss. En mann som satt ved meg på en cafe sa at sønnen hans hadde anbefalt han å stemme på FOL. På "cafeen"/ Sørensen tobakk - satt Frank Aarebrot også. Han hadde hørt navnet mitt, men jeg så han klarte ikke plassere meg. Han hadde ikke fått med seg noe om Folkemakten. Bra! Nå har han!

En som jobber i toppbyråkratiet kom også i boden i mores. Bekreftet mye av det jeg visste. Han sa ikke noe om det, før vi hadde snakket sammen lenge. En oppegående mann. Glad at de er i toppen i byråkratiet også - de greie, de gode... som må forholde seg til mye rart. Jeg blir så glad for bekreftelser, men lei meg for å få bekreftet det jeg ....nesten vet. Mye vet jeg, men det er mye som jeg trenger bekreftelse på også.

Den beste i dag var når en dame kom og hentet en bunke med FOL-stemmesedler. Jeg hadde pratet med henne når vi innhentet underskrifter. Hun skulle dele ut på jobben i Helse-Vest.;)

PS! Jeg tror: Trude Drevland var redd hun ikke kunne styre byrådslederkandidaten Dag Skansen - så hun tok Martin inn som byrådsleder SELV OM han ikke var folkevalgt. Fikk "sine" til å stemme på han. Hvorfor ? For å sikre seg ordførerkandidatvervet. Jeg tror at hun kan se langt etter det. Denne sprudledamen må nok søke den jobben som hun sikkert selv kommer til å lage; Fest-sjef for Bergen! ;) Nest beste. tror du ikke?


 • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post41

4. dag Åpen for alle!

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 25 aug., 2015 17:45:32
Det er så herlig å være menneske uten begrensninger for noen. Jeg får innsyn i mange sitt liv - spennende historier. Ør i hodet! begynte debatten på Danielsen. Masse elever. Sikkert 100 som kan stemme. Vet ikke om vårt budskap er for avansert, men de er ikke dumme disse ungdommene. De hører nok noe hjemme også. Får med seg mer enn vi tror. De er mer åpne enn de satte eldre. Flere har kommet i boden i dag og gjenkjente meg fra " kandulove". Noen fortalte at de hadde stemt på Folkemakten. Herlig! 1. målet vårt er å få over 500 stemmer, slik at vi slipper å hente inn underskrifter for å være med på neste valg. Neste mål er minst 1500 stemmer, slik at vi får Tommy inn i bystyret. Men det største målet; det er å få satt fokus på at borgerne er rundlurte! :) Hovedmålet: nytt borgervennlig system!

 • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post40

Spennende 3. dag!

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 24 aug., 2015 20:08:03
Først debatt på S.Paul, så bod. Tommy var på debatt på en annen skole. I morgen skal jeg 09.30 på skoledebatt. Ikkk! Sååå tidlig!

Folkemakten er raus. Vi er borgerne. Og borgerne er alle. Også de rusavhengige og andre som sliter med noe. Vi tar de under våre vinger - der de skulle ha allerede vært. Kan bli litt mye sosialarbeid og lite stemmesanking, men når alt kommer til alt - er det ikke også viktig? Vi står jo der midt i byen. Alle skal med - på ordentlig.
" Du lukter pils", sa jeg i dag til en som er med oss. - En rusbrus, men han kjøpte pastiller. Samtidig så tenker jeg at de som ikke stemmer på Folkemakten fordi de synes at en narkoman ikke innbyr til tillit eller til at selve ideen med et nytt system er god - fordi den ikke blir presentert av en glattsleik retoriker, ja, så trenger vi ikke stemmen deres ;)

 • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post39

Høyre må forklare oss...

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 23 aug., 2015 15:01:45
Høyre brukte 770 millioner kroner mindre enn de var pålagt av bystyret til å pusse opp skoler. Hvor gikk pengene?


Over 10.000 elever er berørt av det enorme skoleforfallet i Bergen. 21 skoler står uten godkjent inneklima, selv om Høyre lovte at alle bygg skulle være godkjent innen 2009. Og nær 6000 elever går på skoler med brakkebygg eller andre midlertidige løsninger.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/hoeyre/denne-skolekrisen-kan-koste-hoeyre-makten-i-bergen/a/23510325/

 • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post38

2 dag i Valgboden!

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 22 aug., 2015 20:05:21

Masse spennende folk kom i dag! Men merker vi ikke er på "høgget". Vi babler! Koser oss! Haha!
Og det skal vi. Vi vet vi har den beste løsningen for byen; et nytt og demokratisk gjennomsiktig borgervennlig system! ;)

FrP`s hyggelige statssekretær G. Hagesæter kom til boden vår i dag. Lurte på hvorfor jeg kjente den og den. Byrådslederen, Martin - gikk forbi med Erlend Horn -leder i Venstre. Kastet blikk på oss- lo og smilte. Bra. De ser oss nå. Snart skal de slåss mot oss og så vinner vi!:)

 • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post37

kl. 22.38 1. dag! Valgkampen er i gang -for oss!

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 21 aug., 2015 22:44:09

Magali var med meg på debatten! Søte venninnen min! Noen støtter alltid! :)

Valgkampen til Folkemakten er i gang! Vi åpnet boden i dag! Der kom Magnhild, Lilly, Ann, Anette, Trond, Erik, Anette, Magali, Mette og Else mf. Kanon! Og før jeg dro hjemmefra kom Ellen og Anna. Så fikk jeg suss og energi av dem.

En journalist kom til oss og fortalte om et rykte som gikk om meg; kjempebra. Jeg er kjøpt av visa versa byråder for å holde munn. Vittig! Som om jeg holder munn. Men ok. Om de kommer å sier at de skal dele med meg, ja, så reiser jeg bort og koser meg i Paris - og så får andre prate om hvilken kjeltringer som styrer byen! Hahaha! ;) Nei, de dyreste av oss, er vi som ikke lar oss kjøpe! Vi som ikke er til salgs! ;)

1. debatt over. Magdalena. Litauere. 11 politikere. 11 i salen. Helt greit! Lovnader - og senere løgn. Samme lovnader som jeg hørte for 15 år siden også. Gjesp!
Må legge meg , tror jeg. Har svart på 10 nye spørsmål i "kandulove" i BT! ;) • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post35

Vestnytt 17 august 2015

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 17 aug., 2015 15:09:39http://www.vestnytt.no/aktuelt/Politikar-Tommy-Vagen-koyrer-pa-for-a-fa-merksemd-348221.html
 • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post34

Elendig løsning på bloggen...

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 14 aug., 2015 12:02:28
Systemet på denne bloggen er vanskelig å forholde seg til. Kan ikke paste, kan ikke laste opp bilder på naturlig vis, kan ikke....Det meste er umulig å gjøre med et tastetrykk, så jeg bruker ikke mer tid på bloggen (foreløpig) eller til å snakke med de som har laget denne bloggen, men bruker heller tiden på FOL-arbeid.

smileyHaha! Har brukt 20 minutter for å legger inn disse fire linjene. Gått a`banen! Jaja. Kanskje får jeg redigere...eller ikke! Trist at de ikke bryr seg med å lage gode produkter som brukeren er fornøyd med. Hæ! Bilde rett inn. Nå virker det litt bedre, men jeg lar meg ikke lure!


 • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post33

Skuespillet; Valg!

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 12 aug., 2015 17:39:52

I år er det rundt 60.000 personer som står på liste til lokalvalgene i hele Norge. Det er i dag 428 kommuner i Norge, og like mange kommunestyrer. Styreformen er litt ulik fra sted til sted.

I storbyer som Oslo og Bergen, finnes byråd og bystyrer. De ligner litt på regjeringen og stortinget i formen. I Bergen finnes 67 gjeve plasser i bystyret. Andre mellomstore og mindre kommuner styres av et kommunestyre.

Hele 233 ulike partier eller grupper stiller med lister i Norge.

 • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post32

Media har makt, ja...

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 12 aug., 2015 17:18:34
Men hvorfor skal de forhåndsdømme hva folket måtte mene? Vi er jo helt nye! Men klart vi skal være med de syv som ikke får "makten" Vi må ha 51 % av stemmene om våre saker betyr noe, men det er et nytt system vi har i fokus - og der har vi sikker maaaange med oss! ;)

FØRSTEKANDIDAT: Tommy Vågen er Folkemaktens førstekandidat i Bergen.

«Facebookpartiet» Folkemakten er nok den valglisten som kan skilte med flest utropstegn på sin egen hjemmeside. Målet deres: «Gi oss et nytt og demokratisk system!»

Folkemakten har, strengt tatt, ingen politiske saker de går til valg på.

Partiets representanter skal, om de havner i bystyret, ikke ta stilling til noen saker selv. I stedet skal alle politiske avgjørelser tas gjennom nettavstemning blant partimedlemmene.

Grunnlegger og leder Siv Gørbitz har bakgrunn fra Fremskrittspartiets bystyregruppe. I 2010 ble hun ekskludert fra partiet etter bråk internt. Det siste året av bystyreperioden satt hun som uavhengig representant.

Hun er ikke listetopp. Det oppdraget har hun overlatt til kunstner Tommy Vågen. • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post31

Det sorte huset!

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 12 aug., 2015 15:31:21

Folkemakten prøver å få fokus! :) Tommy Vågen!

Mens politikerne er opptatt med å selge inn det etablerte korrumperte systemet - uten engang å forstå det - så sitter byråkratene å tenker ut nye utgifter de skal pålegge borgerne i Bergen.
Jeg sitter og svarer på spørsmål. Må det. Må nå ut til folk. Være et informasjonsparti. Fortelle dem at de er så grundig lurt. Ikke være negativ, men det er jammen ikke lett! ;) Valgkamp. Skulle vært den foruten. Skulle ønske at jeg jobbet med et prosjekt hvor folk måtte søke for å få være med - og slapp å forholde meg til naive folk med skylapper. Men. Raushet. Målfokus. :)

http://www.bt.no/kandulove/kommune/bergen/parti/fol/

http://www.bt.no/kandulove/kommune/bergen/ • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post30

Tommy i Fanaposten i dag!

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 11 aug., 2015 14:28:30

Hva vil du gjøre for eldreomsorgen?.

1 kandidat for Folkemakten Tommy sier:

 • Alder: 57
 • Bosted: Fana
 • Yrke: Kunstner

- Jeg tror ikke at det er noen i Bergen som ikke unner de eldre alt godt! Men de eldre får det ikke bedre av lovnader og ord. Vi må handle. Vi må gjøre selvfølgeligheter til alminneligheter. Folkemakten vil ha et nytt politisk gjennomsiktig system som inkluderer selvfølgeligheter, og som har utelukkende menneskene i fokus og ikke profitt. Det er en skam at den kulturelle spaserstokken forsvant. Den kostet så lite og ga så mange en bedre hverdag. Makten sullet bort 7,4 milliarder i prosjektoverskridelser og sparer på småbeløpene.
 • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post29

Kjekt at BT tar oss med! Takk!

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 11 aug., 2015 13:33:41

http://www.bt.no/kandulove/kommune/bergen/sporsmal/1137/

Her er alle svarene mine! 205 spørsmål. Beklager at jeg gjentar meg, men vi har jo et enkelt program; få vekk den etablerte makten!!!

 • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post28

Når mobberne bestemmer...

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 10 aug., 2015 19:58:29
Slutten på min politiske karrière:

Mens medietalerøret for makten prøver å vri bildet av meg, er Dagbladet saklig og legger ikke lokk på de viktigste poengene: at makten geleidet en mann oppe i min seng og INNRØMMET DET! Haha! En makt som lyger og et media som vrangforteller. For et samfunn!

" Hordaland Frp har ekskludert Siv Gørbitz. I helgen var det styremøte i etterkant av nominasjonsmøtet i fylkeslaget. Styret fulgte anmodningen fra Bergen Frp om at Gørbitz «i ord og handlinger aktivt har meldt seg ut» av partiet, skriver BA.

- Jeg har skadet FrP ved å fortelle om skremmende trusler og stygg mobbing. Dette skulle holdes innad i partiet, kommenterer Gørbitz på Facebook.

Senere i dag møter Gørbitz i bystyret, fremdeles registrert som Frp-medlem.

Føler seg mobbet

BA skrev tidligere denne måneden at politikerkollega Janne Halvorsen innrømmet å ha geleidet en naken mann fra et nachspiel til Gørbitz hotellseng midt på natten under årsmøtet til Hordaland Frp i fjor. Gørbitz følte at hun ble gjort narr av, og mener at dette - samt en rekke andre mindre hendelser i partiet i sum er et forsøk på å fryse henne ut.

Mobbet i lang tid
Overfor Dagbladet mandag formiddag, forteller Gørbitz at hun sitter i bystyremøte og dermed må redgjøre for sine synspunkter via epost. I en epost til Dagbladet skriver hun at mobbingen av henne har pågått lenge:

- Jeg ble plassert lengre og lengre bak i bystyresalen, jeg ble ikke invitert til festligheter i partiet, jeg fikk ikke mail om avlyste møter eller om møtevirksomheten i det hele tatt, skriver hun.

http://www.dagbladet.no/2010/12/13/nyheter/innenriks/politikk/frp/siv_gorbitz/14691846/

 • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post27

Da er vi igang! ;)

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 09 aug., 2015 18:14:42

Jeg fikk i alle fall litt omtale for å være den eneste politikeren som har svart på 179 spørsmål i BT. Jeg er rystet over hvordan de andre svarer - når jeg vet hva de vet. Og det tristeste er at folk tror på dem. Et par politikere der er velmenende og tror på seg selv også -f or de vet ikke bedre! Kjenner ikke systemet godt nok. Sukk! .

Siv Gørbitz i Folkemakten har hatt det travelt de siste dagene ... • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post26

Fanaposten i dag!

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 07 aug., 2015 16:35:59
 • 1.. kandidat for Folkemakten
 • Alder: 57
 • Bosted: Fana
 • Yrke: Kunstner

- Dere bør stemme på meg fordi du da stemmer på deg selv! Jeg representerer deg og ikke et fastlagt program. Jeg stiller spørsmålet for deg; Hva er den viktigste saken i Bergen de kommende årene? Jo, den viktigste saken er å flytte fokuset mot den etablerte makten i Bergen, de som styrer politikerne - altså toppbyråkratene og «Gutteklubben Grei».

Dette sier byrådslederen frekt og freidig:

- Gjennom 12 år i byråd har Høyre fått til mye for Bergen. Skolen er blant landets beste, eldreomsorgen får gode tilbakemeldinger fra pårørende og brukere, og vi har snudd kommuneøkonomien fra milliardunderskudd til solide overskudd. Grunnen til å stemme Høyre er fordi vi vil mer. Vi sitter med de nye ideene for hvordan skolen skal bli enda bedre, hvordan byen skal bli grønnere, og vi skal møte eldrebølgen på en god måte.

Og dette svarer jeg:

- Hvor er anstendigheten? Jeg er så forbannet på alle disse usannhetene enkelte politikere presenterer til folket. Eier dere ikke skam!? Høyre skriver: "Skolen er blant landets beste, eldreomsorgen får gode tilbakemeldinger fra pårørende og brukere, og vi har snudd kommuneøkonomien fra milliardunderskudd til solide overskudd." Vi har over 20 syke skoler som Høyre lovet å friskemelde for 12 år siden. Vi har en eldreomsorg som er en skam! 31 nye sykehjemsplasser er alt H/Frp klarte å skaffe på 8 år. Kommuneøkonomien!!!? Byen har et underskudd på 15 milliarder kroner!!! Bystyret visste ikke engang om prosjektoverskridelsene på 7, 4 milliarder. Hvordan kan du, Martin Smith-Sivertsen finne på å si noe annet!?


 • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post25

Hahaha! Når vikarierende ordfører glipper...

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 05 aug., 2015 21:53:33
Snakk om å sladre på seg selv!!!

«Det de sier er at det viktigste for meg er å få politiske stillinger på toppen av rådhuset. Vi har imidlertid en annen politikk,» sier han i saken.

Han = min venn Tor Woldseth- varaordføreren. Vittig! Tror han leser for mye hva jeg skriver og glippet litt!


http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Na-vil-de-forhandle-om-Bybanen-likevel-3411463.html

"Nå har Frp sendt ut en pressemelding der de trekker hele utspillet tilbake, og sier at de selv også kommer til å være med i forhandlinger om Bybanen"

 • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post24

Politikk egner seg som humor best!

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 05 aug., 2015 16:06:01
I alle fall politikerne. De tror mer eller mindre på det de sier og ordene blir til løgn - hver gang, nesten. Dette tåkepratet. Dette krusedullsnakket. Folk tror det er så vanskelig å forstå "politikk". Nei. Prøv å forstå systemet. Så er du der!
Politikerne kan bare si "ord" mens makten kan handle - uten å si noe. Det må jo bli humor av slikt.

Her kan du le litt av politikernesmiley:

1. 5080.no
2. Opplysningskontoret.org
3. Heltnormalt.no

Eller på Facebook:
1. " Rød humor"
2. " Mørkeblå humor"
3. "The Real Frp"
4. " Banal Politikk"

 • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post23

58.189 nordmenn er på valg!

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 04 aug., 2015 14:22:10

230 partier og grupper stiller lister i lokalvalget. Folkemakten er en av dem.

Det florerer av nye småpartier i Norge!

Solrenningspartiet. Fjordfolket. Optimistpartiet. Samlingslista. En finner også flere spennende navn som; " Team Elverum", "Lørenskog i våre hjerter", "Alternativ Ullensakerliste", " Bergmannslista".

Det synes som om noe er i endring. De store partiene begynner å miste sin troverdighet og folket tar saken i egne hender. Jeg håper det i alle fall. • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post22

FrP daler...

Veien mot et bedre system!Opprettet av siv gøritz 03 aug., 2015 13:34:24

...og personlig synes jeg jo at politikken deres er grei, men...i dette etablerte kontrollerte systemet så skal de falle langt ned igjen, som SV. For de får lite igjennom ettersom makten styrer flere partier, og FrP er ikke en av dem.

Tall som NRK har henta inn viser at Frp har en nedgang i listekandidater 24 prosent på landsbasis.

http://www.nrk.no/hordaland/listekandidatane-flyktar-fra-frp-1.12482857

Så fra meg til deg:

Koko! De tjukkeste i hodet i Bergen blir klar over det til valget i september!

Stemmer du da Frp etter at de i 8 år i ledelse i byen har skrudd opp eiendomsavgiften, øket bompengene, egenbetalingen - ja, alt alt motsatt av det de sa...og attpåtil byttet bort FrP-politikken med egne fete posisjoner, ja, da vinner du koko-prisen! " Siv, når FrP en gang får styre byen, så..." Ørk! Folk får ikke med seg at de faktisk har styrt byen - på ræven!!! • Kommentarer(0)//bergen.folkemakten.com/#post21
Neste »